Peugeot Expert camper ombouw

Camper Peugeot Expert ombouw buitenkant (9)Op het dak voorziet de eigenaar extra opslagruimte m.b.v. een dakkoffer. Bij deze kleine bestelwagens is de opslagruimte achterin de wagen beperkt. Opgelet een dakkoffer leidt tot 10% meer verbruik. De accu zit voorin onder de motorkap, om plaats te besparen in de zithoek.

Camper Peugeot Expert ombouw zithoek met vouwbare tafel (6)Het tafeltje kan worden weggeklapt en is ook een deel van het op te bouwen bed. De houten snijplanken over het 2pits gasvuur en de lavabo zijn gemakkelijk verplaatsbaar. In het keukentje vind je de schakelaars voor licht, frigoaansluiting e.d. en het controlepaneel van de batterij. De schuiven zijn afgewerkt met kleine draaibare miniplankjes. Deze maken dat de bakken goed blijven vastzitten tijdens het rijden. Het achterraam achter de kast heeft de eigenaar toegemaakt met een prikbord en afgewerkt met kit. 

Camper Peugeot Expert ombouw vers watertankAchter het witte gordijntje bevindt zich de bruine zoetwater container. Door het kleine formaat kan de bidon gemakkelijk in openbare toiletten gevuld worden. De bruine doos rechts bevat de gasfles en gasdetector.

Camper Peugeot Expert ombouw zithoek (3)Het hele kleurenpalet tot de stof van de kussens en gordijnen toe past bij één en geeft een aangename, rustige sfeer.

 Camper Peugeot Expert ombouw zetel (4)De leuning wordt een deel van het bed bij ombouw. Onder de zitbank bevinden zich verschillende opbergbakken.

Camper Peugeot Expert ombouw openvouwbaar bed met zitkussens zetel (2)Het dubbel bed neemt praktisch de hele ruimte in. De poten worden afgeklikt en opgeborgen bij niet gebruik.

Camper Peugeot Expert ombouw opklapbaar bed (7)De leuning van de zithoek en het tafeltje maken deel uit van het bed.

Camper Peugeot Expert ombouw achterkant kabelaansluiting (8)Kabels om de wagen aan te sluiten op externe stroom. De zwarte container is voor het afvalwater. Hier zie je ook de steunbeugels van het bed opgeborgen achter de kast. Een fietsendrager zit op de achterdeur.

Camper Peugeot Expert ombouw (1)Foto’s: cornishben