Microavontuur: mijn apocalyptische fietstocht

Ik bezig blijkbaar al een hele tijd een trendy hype: microavonturen.

Werken doe je van 9 tot 5, microavonturen beleef je van 5 tot 9′. Alastair Humphreys schrijver van Microdventures – Local Discoveries, Great Escapes.

Het leven stopt niet voor en na de dagdagelijkse verplichtingen. Het leven staakt ook niet voor de mensen met een beperkt budget en geen zeeën aan tijd. Die momenten zijn juist de beste broedplaats voor een gewaagd – of zedig voor de starters – microavontuur.

Donderdag 13 augustus stond zwaar stormweer op het menu. Na een hele dag van puffen en broeierig kleine ruimtes, had ik nood aan verkoeling. Ik ben bezweet, onrustig en wil naar buiten. Wat doe ik dan? Ik trek er op uit in de natte stilte en achter de rug van de donder en de bliksem. Die wil ik zeker niet ontmoeten.

Benodigdheden: een fiets zonder spatborden.
Thuislaten: elektronica, regenjas en de zondagse kleren.
Locatie: verlaten straten en bosweggetjes. Hoe vettiger, hoe prettiger.

Ik begin rustig aan mijn tocht. Ik rijd door de eerste plasjes die ik tegenkom en trek braaf de benen op. De waterspetters kietelen mijn huid en doen naar meer verlangen. Terwijl houd ik de stormzones in het oog en cirkel om de donder- en bliksemtirades heen. De spanning maakt dat ik een versnelling hoger schakel.

microavontuur een apocalytpische fietstocht tijdens die zwoele zomeravond

In de volgende fase zoek ik diepe grote plassen op langs de rijweg. Ik race erdoor terwijl het water verkoeling brengt voor die hitsige stormavond. Het gevoel van water en vleugjes drassige modder langs mijn rug is onbeschrijfelijk. De straten zijn verlaten waardoor ik een hele speeltuin ter beschikking heb. De stadslichtjes & zweempjes warme lucht brengen mij tot rust. Aan een scherpe bocht rijd ik net niet rechtdoor de beek in. Vanavond geen zwempartij.

Voor een keer ben ik blij als een eenzame auto pesterig vlak langs mij stuift en me platsproeit met fris water. Ik voel me als een kind dartelend in ondergoed door het fontein van Plopsaland onder de zwoele namiddagzon. De onschuldigheid zelve. Tot laat in de nacht zet ik mijn paringsdans met de zomerstorm verder. Die dagdagelijkse beslommeringen ben ik allang vergeten…

***

Voor de durvers: trek er op uit in wit ondergoed. Die moddersproeten zijn de tocht en après-selfie meer dan waard ;)

microavonturen fietsen in de regen met moddersproeten© somuchhope