Luton box camperbouw met zelfgemaakte glasramen

De Luton box lichte vrachtwagen is een populaire ombouwcamper in Amerika door zijn rechthoekige ruimte. Het is een lege gigantische koekjesdoos om op te vullen naar smaak. In een Renault Trafic heb je vele hoeken, randen en nissen met allerlei bobbels en gaten die al snel leiden tot ruimteverlies en gevloek bij het isoleren. Deze Luton camionette bleek na het strippen erg verroest. Hij werd opgeschuurd met een resem staalborstels en kreeg een kleine emmer Hammerite metaalverf over zich heen.

luton camper box ombouw bedhoek (4)Alle kastjes en schuiven zijn handgemaakt. Sommige rekken zal de eigenaar nog afsluiten met bungeekoorden die kriskras voor de ingang zitten. Zo zijn haar spullen gemakkelijk bereikbaar en toch vastgeklemd met lichtgewicht rekkers.

luton camper box ombouw glasramen (1)

De vloer bestaat uit een multiplex plaat met daarbovenop een dubbele isolatielaag, laminaatvloer en een tapijt.

luton camper box ombouw glasramen stoof verwarming (7)

Een kleine stoof verwarmt de camper in de winter. De pijpleiding gaat langs de keukenwand naar de achterkant van de lichte vrachtwagen.

luton camper box ombouw glasramen (6)

2 mm aluminium platen beschermen de camperwand tegen de hitte van de houtkachel. Op het aanrecht komt rond de pijpleiding nog een ijzeren gaasconstructie, om het geheel af te sluiten voor objecten en werkende handen.

luton camper box ombouw glasramen achterkant(5)

Een valse wand met zelfgemaakte ramen van glasverf en vals lood  geeft een extra gezellige afscheiding van de steriele rolluik en laadklep en vermindert de tocht in de camper.

luton camper box ombouw keuken(2)De camionette is al helemaal volgeladen met huiselijke spulletjes :) Het bed zit in een nis boven de bestuurderscabine.

luton camper box ombouw laadklep achterkant (8)

luton camper box ombouw verhoogd bed (3)

luton camper box ombouw lege kofferDe lichte vrachtauto in den beginne.

Foto’s: convertingmyluton