Juul met vernieuwd pensioen

Een hele waslijst ligt aan de oorzaak van mijn niet-schrijven over mijn persoonlijke wonen-in-één-of-ander-voertuig-avonturen. De grootste reden was dat ik tot voor kort in China verbleef voor onderzoek omtrent waterzuivering. De tweede grootste reden is dat mijn toekomstige nog bezet is. Ik hou niet van dingen stelen, dus wacht ik geduldig af. Juul, de bolide in kwestie, gaat met pensioen. Juul – zo gedoopt door de drie gezusters – is de Renault Trafic (model Fourgon 2.0 dCi 115 L2H2) die sinds jaar en dag dienst doet in het bedrijf van mijn vader. Sinds 2008 welteverstaan. In bedrijfstermen mag je dit vergelijken met trouwe hondenjaren. Ik heb altijd tegen onze pa gezegd dat als Juul wordt afgeschreven en bedankt voor de diensten, ik hem overkoop, ombouw en ermee op pad trek. Die datum nadert dus. Vandaag is de camionette gekeurd voor verkoop.

Waarom koop ik geen nieuwe glimmende koets? Ik heb geen budget om u tegen te zeggen, wat de uitdaging des te fijner maakt. Waarom ik ook nooit een ander bus kocht, is omdat je best het onderhoud  – en ongevallen – verleden van de wagen kent. Die van Juul is heel fraai – Iemand dat paaltje gezien? :D De twee zusjes (de derde kan nog niet mee) met hun rijbewijs van één jaar, hebben hem niet al te liefelijk behandeld. Toch gaat hij sterk, heeft hij zich altijd mooi gedragen en geen grote werkzaamheden op zijn palmares. De keren dat we Juul mochten lenen voor een roadtrip, was het altijd dikke pret me de drie zussen vooraan in de camionette. Ik besef dat ik voorlopig mijn handen niet moet leggen op een spiksplinternieuwe bestelwagen en deze voelt vertrouwd aan. Match4me zegt dat Juul de perfecte hengst is voor mijn volgende avontuur.

Juul de camionette Renault Traffic Fourgon 2.0 dCi 115 L2H2