Juul fase 1: Que faire?

Ik geef het toe. Als het op auto’s aankomt, ben ik een noob/non-valeur/peer. Ik kan nog net zeggen wat het verschil is tussen een Mini en een Land Rover. De wagen parkeren op een eiland aan lege oneindigheid zonder glurende ogen, geeft mij instant gratificatie.  Als iemand op mijn vingers kijkt, word ik nerveus en doe ik domme dingen achter het stuur – van mijn leven -. Dit wonen-op-wielen-project is voor mij veel meer dan een ontsteking van mijn artisticiteit of het verhuizen van mijn kont naar interessante oorden. Ik moet niet alleen weten hoe ik een dakraam plaats, remmen vervang, mijn fancy Renault Trafic tune (did she really just say that?).  Maar ook mijn eerste keer naar de autokeuring, welke verzekering ik nodig heb, hoe ik mijne Juul onderhoud en plezier, wat voor motor in mijn beest steekt en al helemaal hoe ik ecologisch rustig en bedeesd in het verkeer rijd en die bluts van dat verdomde paaltje fix. Jah, we beginnen allemaal ergens hé :) – wat dacht je van met het lezen van de handleiding?

Lege-parkeerplaatsMijn parking hemel © atn

Ik startte met heel de rompslomp aan verplichtingen (verzekering, kenteken, …). Terwijl ben ik aan het afvalhamsteren alsof Ikea-oorlog I voor de deur staat. Het plan is om Juul om te bouwen naar een geupcyclede camper. Geluk is aan mijn kant; afgelopen week hielp ik mee verhuizen en scoorde een zee aan bedden, plastiek borden, schoendozen en kaarsen. Everything a happy camper needs.

afmetingen renault trafic fourgon L2H2 2.0. dCi 115

© Renault (aangepast uit folder)

Dat bed in de camionette drukt mij met mijn neus op de feiten: de Renault Trafic is heerlijk klein om te parkeren (model Fourgon L2H2 2.0. dCi 115 met een totale lengte van ~5,2 meter), maar ook heerlijk klein vanachter. Haal die efficiëntie-bobbel boven. Ik ben er ook nog niet uit of ik de houten structuur aan de wand behoud. Juul was een werkcamionette in zijn vorig leven. Het kwaad is als geschied: Juul zijn anorak vol gaten. Aangezien ik toch hechtingspunten in het frame nodig heb voor make-up tafels allerhande, maak ik beter gebruik van wat er staat. Al zal ik grotere vijzen nodig hebben, eens mijn Alaska-isolatie erin steekt. Juul de grote beer gaat mee op skireis in de winter. Hij moet eerst serieus aanspekken.

Juul renaul trafic camper ombouw bed installeren

Ik vond ondertussen een nieuw speeltje bij big brother Google: Sketchup, gratis te downloaden. Nu nog een beetje prutsen, later op de week een paar designs uitwerken, zodat ik mijn ombouw kan plannen. Het festivalseizoen is van start. Zoals eerder vermeld krijg ik de bestelwagen niet klaar tegen dan. Misschien lukt het mij om hem volledig te isoleren en een dakraam te steken tegen Couleur café (27-29 juni 2014, @ Tour & Taxis in Brussel).

Renault trafic design en planning camper L1H2 2.0. dCi 115 (1)

Renault trafic design en planning camper L1H2 2.0. dCi 115 (2)

Ik voel mij een explosief vat vol ideeën. Alsof ik een olifant door een naald wil duwen en liefst nu, meteen, direct! Alleszins, Erika, wijze raad van uw geweten; gaten boren en dakramen steken in een camper kan je niet, maar daarna de brokken teruglassen al helemaal niet. Bezint dus geduldig eer ge begint :D