Gunther Holtorf’s 23 jaar durende road trip met ‘Otto’, de 1988 Mercedes

Toen in 1989 de Berlijnse muur viel, trokken Gunther Holtorf en zijn vrouw Christine op een tocht door Afrika in hun Mercedes Benz G wagen. Dit avontuur zou normaal 18 maanden duren. Vandaag blijft Gunther er nog steeds voor gaan, met meer dan 800,000 km op de teller.

In de categorie Inspirerende Verhalen is dat van Gunther Holtorf een echte ruwe diamant. Hij verdient alle eer om de lijst te openen. Wat volgt is een filmpje met foto’s van zijn avonturen en met daaronder de vertaling van een boeiend interview.

Alle afbeeldingen onder copyright. Foto’s van Gunther Holtorf en David Lemke. Muziek van Fat Boy Slim, Tom Cochrane en KPM Music. Slideshow productie door Paul Kerley en Kate McGeown (24 July 2012)

Marco Polo [c.1254-1324], een Venetiaanse koopman en avonturier, maakte een uitgebreide 24 jaar durende reis [1274-1295] in Centraal- Azië en daarbuiten, met zijn vader Niccolo en zijn oom Maffeo. Fast forward van de 13e tot laat 20e eeuw en dan hebben we Gunther Holtorf. Hij klokte 725.000 km op zijn teller, letterlijk over de hele wereld, in zijn immer betrouwbare 1988 Mercedes-Benz 300 GD die hij en zijn vrouw liefdevol ‘Otto’ doopten.

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (1)

Gunther [74], een Duitser, heeft de hele lengte en adem van het Afrikaanse continent afgereisd. Van Tunis in Algerije tot de Kaapstad in Zuid-Afrika, om vervolgens West-Guinee-Bissau tot de oostelijke grens van Ethiopië en Tanzania te doorkruisen. Daarna verscheepte hij zijn Mercedes Jeep naar Zuid-Amerika, waar hij van het meest zuidelijke puntje – Tierra del Fuego – dooreisde naar Caracas in Venezuela, naar Panama, Cuba en de Caribische eilanden. Dan volgden Mexico en de VS; van Washington naar Los Angeles, van Huston naar Seattle, op naar Canada: Halifax & Newfoundland, en van Vancouver door naar Prudhoe Bay in de poolcirkel van Alaska! Phew! Een verbijsterende  beschrijving van zijn reizen niet?

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (2)

Hij doorkruiste zo ook geheel uitgestrekt Australië van Sydney naar Perth, Darwin, Tasmanië en door naar Nieuw-Zeeland. Vervolgens naar Timor, Indonesië, Maleisië en Cambodja. Dan in India van Madurai naar Delhi, door naar Nepal en Bangladesh, onstabiel Pakistan, dodelijk Afghanistan en Irak door, vervolgens naar Iran, Saoedi-Arabië en Turkije. Hij reed door heel de EU, Scandinavische landen en over de dorre Siberische vlakten naar Mongolië en Zuid-Korea! Twee derde van de wereld heeft hij al onder de riem [en tellend, daar hij nog door wil naar China!]. Op 13 december 2010 kwam hij aan in Sri Lanka, om in twee weken Kandy, Nuwara Eliya en Jaffna te doorkruisen en natuurlijk het Oosten en het Zuiden van het eiland.

Deze hedendaagse nomade begon zijn ‘wereldtour ‘ in 1990 op 54 jarige leeftijd met zijn vrouw Christine. Hij mikt meestal op zes maanden per jaar voor zijn reizen en besteedt ook nog een paar maanden in zijn woonplaats in de buurt van München, Duitsland. Gunther Holtorf weet verrassend genoeg niet precies hoeveel paspoorten hij heeft gebruikt in die 20 jaar rond de wereld. Hij heeft echter in-en uitreis visumstempels van meer dan 200 grensovergangen uit de hele wereld!

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (3)

Het echtpaar en ‘Otto’  vierden Kerstmis in een Braziliaanse modderpoel jungle; enkele andere keren waren ze aan de onderhandelingstafel op 5000 meter hoge passen in Bolivia; of geconfronteerd met formidabel en eindeloos woestijnafval op de weg door Tenere in het midden van de Sahara, of werden ze overgezet over een wervelende junglerivier op een gammel vlotje, inclusief Otto.

Gunther gelooft heilig in ‘preventief onderhoud’ en draagt een collectie van meer dan 400 vitale onderdelen op zijn avonturen, dewelke hun nut reeds bewezen op cruciale momenten. Buiten de twee extra wielen draagt deze met diesel aangedreven Mercedes-Benz 300 GD ook herstel apparatuur, kabels, een lier, gereedschap en andere essentiële items, een sine qua non!

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (4)

Sinds het trieste overlijden van zijn vrouw Christine, heeft de heer Holtorf deze fantastische missie verdergezet met zijn zoon Martin, een IT  ingenieur. De Horltorfs hopen te stoppen later dit jaar, wanneer ze hun tour door China vervolledigen. Daarna maken ze een laatste reis met ‘Otto’ naar Stuttgart, waar deze ongelooflijke Mercedes- Benz ‘G’ Wagon 300 GD een eervolle plaats krijgt in het Mercedes-Benz museum  – voor altijd!

Dyan: Gunther jij bent een hedendaagse ‘Marco Polo’! Deel ons je verhaal…

Gunther: [glimlacht] Dit is niet zomaar een leeuwerik toerist op zoek naar de zon en het strand voor zijn jaarlijkse bruinsessie. Het is een eerlijk 4×4 ‘Adventure Tour’ rond de wereld.

Dyan: Wat bedoel je met ‘Adventure Tour’?

Gunther: Adventure Tour betekent een combinatie van belangrijke toeristische bestemmingen bezoeken zoals Sri Lanka’s beroemde ruïnes in oude steden zoals Anuradhapura & Polonnaruwa of de piramides van Egypte – die we allemaal hebben bezocht. ‘Adventure Tours’ staat ook voor het doorkruisen van afgelegen, onbekende paden, af en toe letterlijk op niet bestaande wegen! We proberen uit de eerste hand gebieden te ervaren ver weg van de  beschaving.

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (5)

Dyan: Kan je enkele van de afgelegen plaatsen opnoemen waar jullie tot nu toe zijn geweest, Gunther?

Gunther: Bijna alle afgelegen gebieden in Afrika, inclusief een aantal van haar inheemse en unieke stammen, we doorkruisten de massale en vijandige woestijnen van Australië, om vervolgens getuige te zijn van de schoonheid en isolatie van het Andesgebergte in Zuid-Amerika, terwijl reden we door naar Chili  en Argentinië – vele keren in feite -: Argentinië naar Chili en van Chili naar Bolivia.

Dyan: In Bolivia inclusief de hoge passen op 5000 meter ?

Gunther: [glimlacht] Ja, deze auto heeft vele malen zelfs hoger dan 5000 meter geklommen – vervolgens door de dikke en meestal onontgonnen jungle van het Amazone woud in Zuid-Amerika en Congo in Centraal-Afrika, met inbegrip van de afgelegen gebieden in India, zoals Upper Assam, Upper Sikkim en door naar Bhutan. Dan de uithoeken van Rusland – het Siberische verre oosten -, tot Vladivostok en naar het einde van de Trans-Siberische spoorlijn – We zijn er geweest!

Dyan: Hoe zit het met de poolcirkel – het noordelijkste gebied van Alaska?

Gunther: Ja daar ook. We zijn afgereisd tot het noorden van Alaska – je weet Alaska waar de grote olie-exploratie plaatsvindt – en aan de andere kant tot het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika -Tierra del Fuego -, de hooglanden van Argentinië en het zuidelijke punt van Dunedin in Nieuw-Zeeland. Al deze plekken zijn zo afgelegen dat de meeste toeristen er gewoon niet voor gaan. Voor ons waren zulke bizarre plaatsen als een lokmiddel – we gingen altijd voor deze unieke plekjes.

Dyan: Inclusief plaatsen met oorlog en andere conflicten?

Gunther: Twee jaar geleden doorkruisten Martin en ik Noord-Irak. Vier jaar geleden ging ik vervolgens naar Afghanistan met mijn vrouw  – dus we waagden ons waar geen burger zou willen bezoeken!

Dyan: Hoe zit het met eilanden, zoals het Caribisch gebied bijvoorbeeld?

Gunther: Wanneer we het Caribisch gebied  bezochten, vertelden veel mensen in dienst ons dat het de eerste keer ooit was dat een toerist met zijn eigen auto een aantal van de eilanden bezocht. Hier in Sri Lanka werd ik door de douane en een aantal hooggeplaatste personen ervan verzekerd dat ik de eerste was die als toerist met zijn eigen auto overkwam, om er te reizen rond het eiland. Toevallig zag ik vandaag iemand rijden rond Colombo Sri Lanka met New Yorkse nummerplaten. Later werd mij medegedeeld dat de SL bestuurder de auto uit NY, VS had laten overkomen omdat hij met zijn wagen wou terugkeren.  Dus hij is niet als toerist gekomen met zijn wagen om rond te toeren en vervolgens met dezelfde auto persoonlijk terug te keren – zoals Martin en ik wel gedaan hebben in onze ‘Otto’!

Dyan: Hoe bereid je jezelf en je ‘Otto’ voor op een reis, want  je reist toch zes maanden van het jaar? Je slaapt, eet en doet al het andere ‘menselijke‘ in uw ‘ Otto’?

Gunther: [glimlacht] Lang geleden, in 1989 , zoals het benoemen van een kind, doopte mijn vrouw Christine de toen nieuwe Mercedes Benz ‘G’ Wagon Model 300 GD ‘Otto’. We vonden het zo leuk! In eerste instantie reden we als ‘Test Drive’ rond in Afrika en op basis van die ervaring hebben we de auto aangepast aan onze specifieke behoeften. We doen nooit de nacht op hotels en slapen altijd in de auto omdat het zo voorbereid was. Als alternatief slapen we in een hangmat . We hoeven alleen maar te parkeren naast een boom – het andere einde voor de 2e haak hebben we al!

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (15)

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (7)

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (8)

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (9)

Dyan: Hoe zit het met je voedsel en andere benodigdheden?

Gunther: We winkelen voor ons voedsel meestal in de lokale markten in Afrika, India of Centraal- en Zuid-Amerika. Daar zijn altijd verse groenten en fruit in overvloed te vinden. We kopen een stukje rundvlees of vis en de benodigde ingrediënten. Elke avond bereiden we ons diner. We mijden restaurants en ‘ eethuisjes’, zo besparen we ons geld. We zorgen er ook voor dat we geen spijsverteringsproblemen hebben, door het eten van het ‘verkeerde’ voedsel! Dus door het kopen van voedsel van lokale markten en het bereiden van ons eigen voedsel, houden we ons aan de eigen normen, bezuinigen we effectief en hebben we tot nu toe nog nooit problemen met het spijsvertering gehad!

Dyan: Dat is praktische praktijk aan het werk! Wat met uw waterbehoeften, Gunther?

Gunther: Nou, waar er menselijke wezens zijn, vind je ook water! Natuurlijk plannen we vooruit en vullen bij waar mogelijk. In regel drinken we niet van de kraan, maar koken we het water of zetten thee – zoals in Afrika – een thee-land. Als alternatief nemen we onszelf een biertje of flessenwater. Ik moet zeggen dat je deze dagen bijna overal in de wereld flessenwater vindt. Dat was niet zo toen ik begon te reizen, 20 jaar geleden.

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (10)
gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (11)

Dyan: Hoe bereid je ‘Otto’ voor op een reis – jij kent de vitale onderdelen, etc?

Gunther: We bereiden ons zo voor dat we 100 % of zoveel mogelijk onafhankelijk kunnen zijn. In feite dragen we meer dan 400 verschillende vitale onderdelen, die in lijn liggen met ons streven naar autonomie. We vervangen onderdelen alvorens falen op handen is.

Dyan: Je bedoelt ‘preventief onderhoud’ – dat is slim – werk op tijd maakt welbereid!

Gunther: [glimlacht] we vervangen bijvoorbeeld V-riemen en wiellagers  ruim op tijd, preventief. Als gevolg daarvan hebben we nog nooit een grote storing gehad!

Dyan: Ongelooflijk! God zij dank Mercedes-Benz zijn betrouwbaarheid!

Gunther: Hier moet ik zeggen dat de meeste moderne auto’s van verschillende merken hun waarde hebben – er is geen twijfel over hun kwaliteit. Maar na 300.000 km – 400.000 km zie en voel je het verschil! Deze Mercedes-Benz heeft meer dan 725.000 km op de teller en de meeste van de ‘kleine onderdelen’ zoals deurklink, lichtschakelaar, ruitenwissers-schakelaar, etc zijn nog origineel en zo goed als nieuw … en ze zullen eeuwig doorgaan! Terugkomend op mijn ‘Otto’: de motor en versnellingsbak zijn nog origineel en ‘onaangeroerd’! Zelfs de versnellingsbakolie-sluitingen zijn nog origineel! We hebben alleen de wiellagers, V-riemen en de koppelingsplaat vervangen – niet de behuizing. Zelfs de verf van deze Mercedes-Benz is origineel! Ik ben ook origineel! [gelach alom]

Dyan: Hoe vaak heb je je motorolie en oliefilters vervangen?

Gunther: Ten eerste moet ik zeggen dat we nauwelijks enig ‘olieverbruik’ hebben. Dus wat motorolie betreft handelen we ‘preventief ‘ en vervangen de motorolie en filters elke 5000 km, hoewel we konden gaan voor 7000 km met een olieverversing. Maar we verkiezen liever de olie op 5000 km te veranderen, dat is toch goed voor de motor. We verhogen de snelheid niet of jagen de motor ook zomaar niet op op bepaalde wegen. Laat ik je hier herinneren aan een Spaans gezegde : ‘Behandel de auto als je Grootmoeder’. Je zou van je grootmoeder nooit een dagelijkse 100-meter sprint  eisen! We rijden dus altijd langzaam en voorzichtig. Door deze mentaleit en behandeling van onze diesel aangedreven Mercedes-Benz, reageerde hij hierop met absoluut storingsvrij gedrag!

Dyan: Briljant gezegd! Gunther hoe schaf je de juiste banden met specifieke maten – juiste velg en ballongrootte en misschien favoriete merk aan in deze uithoeken van de wereld? Je draagt twee extra banden gemonteerd op je wielen, maar toch duiken waarschijnlijk noodgevallen op?

Gunther: Goede gezien en goede vraag! Vanaf het allereerste begin gebruiken we Yokahama banden. Deze  4×4 ‘All Terrain’ banden bewezen zich zeer betrouwbaar. Het duurt ongeveer 70 tot 80.000 km per band, wat heel veel is gelet op het soort wegdek – meestal off-road, onverharde wegen, steenachtige wegen – en een aantal keer, geen wegen, echt! De band zijn lange levensduur schrijf ik toe aan het altijd traag en voorzichtig rijden. Deze Yokahama banden verkregen we succesvol over de hele wereld, behalve met 1 uitzondering: in Ethiopië in Oost-Afrika, toen drie van de banden behoorlijk waren afgesleten. We reden heel hectisch rond en keken overal in Ethiopië, maar konden de grootte en het type niet vinden die we wilden. We trokken een blanco in zowel Ethiopië als buurland Kenia, wat ons dwong om 8000 km te rijden naar Zuid-Afrika, alleen om de banden te kopen die we zo graag wouden!

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (12)

Dyan: Hoe ga je om met de onvermijdelijke ‘platte band’, gezien het feit dat buisloze reparatie faciliteiten niet beschikbaar zijn in sommige delen van Afrika of andere primitieve gebieden?

Gunther: Ooit waren we eens in de ‘bush’ in Afrika en hadden we drie lekke banden in slechts een dag! In de jungle van Afrika of een vergelijkbare onherbergzame plek is het niet eenvoudig om een “tubeless” band te repareren, aangezien ze erg strak om de velg zitten. Het is dus zeer moeilijk om de band van de velg te krijgen. Maar met veel moeite lukt het mij uiteindelijk! Daarenboven vraagt het oppompen van een herstelde ‘tubeless’ band extra luchtdruk, die we dus niet hebben.  We beschikken alleen over een klein handbediende luchtpomp. In dergelijke gevallen steken we een gewone band binnenin de ‘tubeless’ band en zijn we in staat om verder te gaan. Dergelijke ervaringen hadden we vele malen meegemaakt, vooral diep in de Afrikaanse jungle!

Dyan: Luisteren naar jou – een man van 74 jaar -, geeft nieuwe hoop en moed aan alle oudere mensen over de hele wereld. Een avontuur voor mensen voorbij de gebruikelijke pensioenleeftijd van 55 of 60 – jij bent ver buiten de bijbelse drie score en tien [70] en nog steeds een geweldige levenslust hebben voor het avontuur dat het biedt. Dit op voorwaarde dat we erop uit trekken en het zoeken! Gunther je hebt zo’n 186 landen bezocht tot nu toe – zelfs door oorlog verscheurde gebieden – hoe voorkom je voor de hand liggende risico’s en mogelijke problemen?

Gunther: Oh! We hebben ons aandeel in moeilijke situaties gehad.  We streven er altijd naar om het risico te minimaliseren, met name door ‘Low Profile’ te blijven. Geen uiterlijk vertoon. Onze auto is slechts een eenvoudig lijkend voertuig, zonder enige stickers die bijvoorbeeld: ‘Reis rond de wereld’ vermelden. We plaatsen onze tour niet op het internet. We hebben noch een website, noch een startpagina. Verder hebben we hebben geen sponsor, dus we moeten onze auto niet met stickers laten beplakken zoals een F1 wagen bijvoorbeeld, aangezien een sponsor dat meestal vraagt! We vermijden fanfare en onnodige blootstelling. Dit gepaard met een strikte low-profile mentaliteit en maar 1 nacht slapen op dezelfde locatie en deze locatie verlaten bij het krieken van de dag. Voordat mensen beseffen dat wij er zijn, zijn we alweer weg! Op die manier vermeden we voor een groot deel problemen. Tot nu toe hebben we nog geen ernstige overval, inbraak of problemen met eventuele ‘lokale bevolking’ gehad. Het enige schrijnende moment dat het vermelden waard is, was toen we werden geconfronteerd met geweerzwaaiende afpersers in Ethiopië. Ik reageerde kalm, probeerde mij rustig uit de situatie te praten en ontkwamen we ongedeerd!

Dyan : Dat was een gelukkige ontsnapping inderdaad! Dus heer Holtorf: je slaapt, kookt, eet , drinkt en zelfs doucht, in of rond uw geliefde ‘Otto’ en in zacht weer slaap je buiten in hangmatten met het ene einde geslingerd over de jeep en andere aan een boom. Nu we bezig zijn over slapen en ergens overnachten: je neemt waarschijnlijk allerhande voorzorgsmaatregelen, nee? Dewelke zijn deze?

Gunther: Ja, dat is van het grootste belang. Elke dag streven wij naar het vinden van een veilige plaats om te rusten voor de nacht. In de dikke jungle, waar we wilde dieren op jacht moeten ontlopen, kijken we continue uit naar potentiële, veilige campplaatsen. In de buurt van steden staan we naast een politiebureau, fabriek of andere prominente locaties, die een relatief veilige schuilplaats bieden. Wij kiezen de ‘nacht-parking ‘ bij zonsondergang en nooit in het donker en verlaten deze plek voor zonsopgang. Zo is er geen tijd voor nieuwsgierigen en ongewenste personen om te komen rondneuzen! Toen we bijvoorbeeld in Mexico-stad waren, wilden we een beroemde universiteit bezoeken. Om er te geraken moesten we langs een eindeloos lange weg reizen. Bij het terugkeren zorgden we ervoor dat we niet dezelfde weg terugnamen. In plaats daarvan hebben we een andere route genomen die naar het centrum van Mexico leidt, om zo potentiële ‘bad guys’ die mogelijks op de loer lagen langs die lange weg, te mijden. Onze veiligheid en bescherming is zoals een bakstenen muur. Iedere safety first actie die we plannen en uitvoeren, is als het aanbrengen van een veiligheids-baksteen in de muur – de muur van zekerheid!

Dyan: Wanneer je rond de wereld reist, hoe communiceer je dan? Bezit je geen verfijnd satelliet telecommunicatie apparaat?

Gunther: [lacht] Je zou verrast zijn! Ik heb nog nooit een mobiele telefoon, laptop, satelliet telefoon of één van die moderne elektronische communicatie gimmicks gedragen!

Dyan: Gimmicks?

Gunther: [lacht] Nou ik noem ze gimmicks! Immers als je in een uithoek zit- zeg bv in een dikke wildernis -, dan moet je je eigen problemen zien op te lossen! Ik kan geen beroep doen op iemand, nergens aan het andere eind van deze wereld, om mij te helpen! Laten we bv zeggen dat ik vastzit in de Amazone jungle, dan moet ik weten wat te doen. Op wie zou ik een beroep moeten doen voor hulp? Immers als je je buiten het gebaande parcours waagt, is er geen dekking voor mobiele telefonie, in tegenstelling tot Sri Lanka! In Australië bv is de dekking voor mobiele telefoon enkel en alleen in de nabijheid van steden, maar is er geen dekking voor mobiele telefonie op het platteland en de dorre Australische bush of ‘ Outback ‘ zoals ze zeggen. Dus in dergelijke situaties moet ik mijn eigen problemen zien op te lossen!

Wie op aarde kan je helpen in het midden van de Sahara? Zelfs al had ik een satelliettelefoon en contact opgenomen met mijn gezin in Duitsland en zei ik dat ik vastzad ergens in de Sahara, dan nog zouden ze eerst verwoed op zoek moeten naar een Atlas! Dus men moet zich goed uitrusten en het vertrouwen en  vermogen hebben om de eigen problemen op te lossen, waar ook op aarde men vastzit! Natuurlijk wil ik dit even herhalen: ik neem geen onnodige risico’s! Ja, soms zijn we gedwongen om bepaalde risico’s te nemen, maar ik neem deze risico’s nooit goedschiks zonder enige levensvatbare back-up, anders heeft het gewoon geen zin!

gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (13)
gunther holtorf wonen in een camper road trip mercedes benz gd G wagen 4x4 jeep reis rond de wereld voorbereiding inspiratie (14)

Dyan: Het loont om veilig & voorbereid te zijn – altijd! Is het gewicht van de apparatuur die je meeneemt ook ingecalculeerd in je plannen?

Gunther: [glimlacht] Er is een gezegde: ” Wat je niet draagt, breekt niet”. Dus hoe meer apparatuur je draagt, hoe meer kans op breuk! Mijn zoon Martin, een IT- ingenieur, heeft een laptop, een lokale mobiele telefoon, evenals een internationale telefoon, inclusief alle batterij laders. Al deze dingen zouden opeens ‘benen’ krijgen en een wandeling maken bijvoorbeeld ergens in Afrika! Langs de andere kant, over de vele jaren dat ik op reis was met mijn vrouw, hebben we nog nooit zo’n hi-tech gadgets meegebracht. Ze droeg alleen een krabbelschriftje om notities te nemen van haar ervaringen – geen laptop voor haar! Niemand zou dat gescheurde oude boek, dat ze zo zorgvuldig onderhield, ooit stelen van haar!

Dyan: Wat is je advies aan eventuele toekomstige ontdekkingsreiziger in een 4×4, net als jij?

Gunther : Houd het simpel. Vermijd onnodige items. Neem alleen de absolute essentie mee. Denk hier eens over na: een startende reiziger zou 3 koffers hebben gepakt. Een ervaren reiziger draagt alleen een kleine rugzak. Ik reis slechts met handbagage! [gelach] Bereid je ook voor op alle mogelijkheden en omstandigheden. Verwerf grondige kennis van je voertuig: bereid je gereedschap en onderdelen voor en weet hoe ermee om te gaan. Je moet zo veel mogelijk een doe-het-zelf persoon zijn. Houd alles tot het absolute minimum!!

Gunther-Holtorf

Dyan : Hoe ga je om met extreme weersomstandigheden – sneeuw, zandstormen, overstromingen, stormen etc.?

Gunther : We bestuderen vooraf de weerpatronen en seizoenen en spelen daarop in. Zo zullen we nooit reizen in Siberië tijdens hun gevaarlijke winter! Op dezelfde manier voorkomen we de moesson seizoenen in de tropen. Ook hier is het een simpel geval van selectief gedrag en voorbereiding!

Dyan: Wat is je reactie als jonge mensen zeggen: Waarom al die moeite doen om naar de meeste delen van de wereld te rijden, als je deze plaatsen gewoon kan zien op de tv?

Gunther : Ja, je kan scènes van de vele plaatsen op TV zien. Het grote verschil is dat je op tv de geur niet kan vatten, je hoort het ‘echte geluid’ niet, je krijgt de kans niet om het  ‘echte vuil’ in vele delen van de wereld te zien. Al deze elementen zijn bedekt onder het dak van een bedwelmende ervaring – een niet te evenaren persoonlijke ervaring, die de onpersoonlijke TV nooit zal kunnen vatten!

Dyan: Het was een absoluut genot en een prachtige ervaring jou te ontmoeten en te mogen interviewen! Jij en je zoon Martin en laten we je moedige vrouw Christine niet vergeten [red.: overleden aan kanker in 2010], hebben echt de weg getoond. Zelfs in de 21e eeuw kan je nog avontuurlijk zijn, zolang je eenvoudig leeft en een eerlijke houding hebt tegenover het leven! Moge je reizen licht brengen in een wereld die moed nodig heeft!

Gunther: Dank je wel. Ik wens Motor Magazine veel succes toe, zowel in SL als internationaal!

LIJST VAN 186 BEZOCHTE LANDEN door Gunther Holtorf
Gereden in 1988 MERCEDES- BENZ 300 GD
PERIODE : tussen 1990 en 2011

A – Afghanistan, Aland, Albanië, Algerije, Andorra, Anguilla, Argentinië, Armenië, Aruba, Australië, Oostenrijk, Azerbeidzjan
B – Bahrein, Bangladesh, Barbados, Belarus, België, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Bosnië-Herzegovina, Botswana, Brazilië, Britse Maagdeneilanden, Brunei, Bulgarije, Burkina Faso, Burundi
C – Cambodja, Kameroen, Canada, Centraal-Afrikaanse Republiek, Chili, Colombia, Congo, Dem . Rep, Costa Rica, Kroatië, Cuba, Curaçao, Cyprus, Cyprus Noord, Tsjechië
D – Denemarken , Djibouti , Dominica , Dominicaanse Republiek
E – Ecuador, Egypte , El Salvador, Eritrea, Estland, Ethiopië
F – Faeröer, Finland , Frans-Guyana
G – Gambia, Georgië, Duitsland, Gibraltar, Golan Heights, Griekenland , Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Guernsey, Guinee, Guinee-Bissau, Guyana
H – Haïti, Honduras, Hongarije
I – IJsland, India, Indonesië, Iran, Irak [Koerdistan], Ierland, Isle of Man, Israël, Italië, Ivoorkust
J – Jamaica, Jersey, Jordanië
K – Kazachstan, Kenia, Zuid-Korea, Kosovo, Koeweit, Kirgizië
L – Laos, Letland, Libanon, Lesotho, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg
M – Macedonië, Malawi, Maleisië, Mali, Malta, Martinique, Mauritanië, Mexico, Moldavië, Monaco, Mongolië, Montenegro, Montserrat, Marokko, Mozambique
N – Namibië, Nepal, Nederland, Nieuw-Zeeland, Nicaragua, Niger, Nigeria, Noorwegen
O – Oman
P – Pakistan, Palestina, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico
Q – Qatar
R – Roemenië, Rusland, Rwanda
S – Sabah, San Marino, Sarawak, Saoedi-Arabië, Senegal, Servië, Singapore, Sint Maarten , Slowakije, Slovenië , Somalië , Zuid-Afrika, Spanje , Sri Lanka , St. Kitts & Nevis , St. Lucia , St. Maarten, St. Vincent & Grd . , Soedan, Suriname, Swaziland, Zweden, Zwitserland, Syrië
T – Taiwan, Tadzjikistan, Tanzania, Thailand, Oost-Timor, Togo, Transnistrië, Trinidad Tobago, Tunesië, Turkije, Turkmenistan
U – Verenigde Arabische Emiraten, Oeganda, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Uruguay, Verenigde Staten, Amerikaanse Maagdeneilanden, Oezbekistan
V – Vaticaanstad, Venezuela, Vietnam
W – Westelijke Sahara
Y – Jemen
Z – Zambia, Zimbabwe

TE BEZOEKEN LANDEN  IN 2011
Abchazië, China, Hongkong, Noord-Korea, Japan, Macau, Zuid-Ossetië, Angola, Tsjaad, Comoren, Congo Rep, Equatoriaal-Guinea, Gabon, Ghana, Liberia, Madagaskar, Mauritius, Reunion, Sierra Leone

Credit artikel: Motormagonline.com, vertaling: wonenineencamper.com