Gezellig rijdend studio-appartement, piano inclus

Stijgen de huurprijzen in je stad, dan bouw je gewoon een studio op wielen in een meubelbak. Crockett Bodelson en Sandra Wang – beiden kunstenaars uit San Francisco – rustten een pastelroze Ford Econoline 350 bakwagen uit met een piano, tafels & twee stoelen, kleine bibliotheek, kachel, twee matrassen die met een katrolsysteem ophangen en een werkatelier,  inclusief enkele schilderijen. Het rijdend biodiesel appartement verbruikt zo’n 15 liter/100 km en krijgt elektriciteit via zonnepanelen geïnstalleerd op het dak.

De eigenaren wonen op dit moment niet in het rijdend huisje, maar wel afgelopen juni t.e.m. augustus. Slapen in een voertuig is tegen de wet in veel steden in Amerika (maar niet in België en Nederland). De artiesten gebruiken de lichte vrachtwagen wanneer ze het land doorkruisen voor de verkoop van hun schilderijen.

Mobiel studio appartement in Ford caravan permanent continu wonen in een camper mobilhome piano opbergruimte kosten (8)

Foto Credit: rosajurjevics

De gezellige studio, “Peggy M” gedoopt, is bijna volledig uitgerust met freebies van Craigslist (*), met inbegrip van de piano.

(*) Craigslist is een gecentraliseerd netwerk van online gemeenschappen in de Verenigde Staten, waar advertenties staan die door ieder willekeurig persoon geplaatst kunnen worden, zoals vacatures, huizen, contactadvertenties, aan- en verkoopadvertenties en curricula vitae.

Mobiel studio appartement in Ford caravan permanent continu wonen in een camper mobilhome piano opbergruimte kosten (7)

Foto Credit: Big Creature Media

De studio voelt gezellig en warm aan. Voor iedere “behoefte” werd een handig plaatsbesparend systeem uitgedacht. Wanneer de nacht aanbreekt, brengen ze de matrassen met een katrol op hun plaats. Overdag worden ze netjes opgeborgen bovenin hun bakwagen camper.

Mobiel studio appartement in Ford caravan permanent continu wonen in een camper mobilhome piano opbergruimte kosten (6)

De piano in de camper vind ik een fantastisch idee! Je dieselverbruik schiet wel de hoogte in, als je gaat roadtrippen met zo’n gevaarte in je koffer :) Blijf je stationair voor langere tijden, dan maakt het niet echt uit hoe zwaar beladen je camper is.

Mobiel studio appartement in Ford caravan permanent continu wonen in een camper mobilhome piano opbergruimte kosten (5)

Mijn mobilhome roze verven is niet iets wat ik snel zou doen. Het oogt wel veel leuker, dan dat saaie witte uiterlijk van vele campers!

Peggy

Het interieur van het appartement is een samenraapsel van gratis goodies. Het ziet er daarentegen uit alsof er goed over werd nagedacht. Alles past samen en oogt knus. Zelf haal ik heel veel gratis meubeltjes en spullen van 2dehands.be. Er zijn genoeg andere websites en prikborden waar gratis goederen worden aangeboden (of vrienden die iets liggen hebben dat in geen eeuwen werd gebruikt). Gewoon mijn wens uiten en binnen enkele weken kom ik meestal iets tegen dat aan mijn nood voldoet!

Mobiel studio appartement in Ford caravan permanent continu wonen in een camper mobilhome piano opbergruimte kosten (4)

Mobiel studio appartement in Ford caravan permanent continu wonen in een camper mobilhome piano opbergruimte kosten (3)

Mobiel studio appartement in Ford caravan permanent continu wonen in een camper mobilhome piano opbergruimte kosten (2)

De persoonlijk bibliotheek. Zelf lees ik boeken op mijn gsm of een geleende tablet, dat pak heel wat minder plaats in. Het voelt wel huiselijk aan zo’n mini bibliotheek in je camper :)

Mobiel studio appartement in Ford caravan permanent continu wonen in een camper mobilhome piano opbergruimte kosten (1)

Wat een handig kliksysteem! Je verandert zo de opstelling van je camper met de platen aan de muur en verkrijgt een oneindig aanpasbaar opbergsysteem. Die platen hebben wij ook in onze garage (“gereedschapsborden”). Zo kan je je werkmateriaal netjes ophangen m.b.v. verschillende soorten haakjes, doosjes & mandjes. Spuit de platen in leuke kleurtje en handig wordt ineens fraai!

Mobiel studio appartement in Ford caravan permanent continu wonen in een camper mobilhome piano opbergruimte kosten

Foto’s Credit: Joe Eskenazi

Andere camper & caravan renovaties en ombouwingen

Funky vintage caravan renovatie