Funky vintage caravan renovatie

Heather Terrell en haar man Shane renoveerden een Li’l Beaver caravan uit 1964. Met een likje verf kwamen ze er niet, aangezien hun caravan zware vochtschade had geleden. Ze braken heel de trailer af, om hem nadien met nieuw materiaal terug op te bouwen. Shane verving de volledige caravanwand. Vervolgens trokken ze op avontuur – met hun twee schattige hondjes – door Amerika op een tocht zonder grenzen.

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (14)

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (9)

De caravan renovatie werd een werk van lange adem voor het koppeltje. Zoals velen hadden ze de verbouwingen ernstig onderschat. De oldtimer bleek te zwaar beschadigd door regen en vocht, waardoor ze bijna heel de structuur moesten vervangen. Dit hadden ze niet verwacht. Vaak blijkt na aanschaf van een caravan dat deze erge vochtschade heeft geleden, zoals te horen op vele caravan forums. Een diepgaande controle aleer tot aankoop over te gaan, is van groot belang. Uiteindelijk duurde het om en bij de 4 maanden om de retro caravan te renoveren. Het koppeltje maakt nog steeds aanpassingen, naargelang hun avonturen en toenemende ervaringen met het wonen in een caravan. Meer foto’s van hun ombouw belevenissen vind je op hun website lilbeaveradventures.

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (1)

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (2)

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (3)

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (4)

In ieder klein hoekje van de vintage caravan vond je vochtschade. Uiteindelijk beslisten Shane en Heather om de hele structuur af te breken. De caravanwand werd volledig vervangen. Enkel de buitenste schil, vintage ramen, oven en de wastafel werden behouden. Ze raden aan om je omgebouwde caravan eerst te testen op enkele kleine rondritten in hondenweer en op uitdagende wegliggingen. Tijdens één van hun eerste regenachtige roadtrips begon hun vernieuwd dak al te lekken. Een gewaarschuwd caravanner is er twee waard ;)

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (5)

Best wel pijnlijk om zoveel rotte plekken te ontdekken in je droomcaravan. Dit is jammer genoeg geen zeldzame gebeurtenis.

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (6)

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (7)

De caravan werd gestript tot op het chassis.

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (8)

De nieuwe caravanwand, klaar om te worden geïnstalleerd.

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (20)

Shane en Heather pimpten hun caravan om tot een absoluut pareltje. De felle kleuren, schattige details en accessoires maken van de bolide een genot om in te wonen. Hij valt met vlag en wimpel onder de categorie funky caravan. Om hun roadtrip comfortabeler te maken, voegden ze airconditioning en andere extra voorzieningen toe. In hun caravan bewaren ze enkele tenten, zodat familie en vrienden gemakkelijk kunnen aansluiten op hun tochten. Li’l Beaver is bijna klaar voor de grote rondreis.

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (11)

Heel het caravan interieur werd opgeknapt. Nieuwe onderdelen zoals fleurige gordijntjes, beddengoed, vloer- en muurschilderingen werden toegevoegd. Het interieur werd volledig verbouwd en naar eigen smaak ingericht. Het plafond kreeg een fraai reliëf.

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (12)

         Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (13)

Ieder detail in de mooie caravan klopt met het gehele plaatje. Shane en Heather schilderden de buitenkant in een vrolijk kleurtje die past bij het retro interieur. Om het geheel af te maken voegde Heather een bonte caravan luifel toe. Hun huis op wielen is klaar voor een rondreis zonder einde door Amerika!

Caravan renoveren pimpen verven schilderen 1964 Li’l Beaver ombouwen (10)

Heather en Shane doorkruisten ondertussen al 32+ Amerikaanse staten over een tijdspanne van 18 weken. Ze kampeerden in temperaturen van 44°C (Lake Havasu in Arizona) tot 4°C in Saugerties, New York en bolden dagen in hevige regen. Volg de reisroute van Li’l Beaver op onderstaande kaart en op hun website lilbeaveradventures. Hun teller tikt door!

roadtrip amerika usa arizona los angeles california portland washington south dakota wisconson michigan roadtrip amerika newyork norfolk north carolina

Photocredit: lilbeaveradventures

Andere camper & caravan renovaties en ombouwingen

Gezellig rijdend studio-appartement, piano inclus