Container omgebouwd tot geurende pizzeria

Geen geld voor een roadtrip avontuur, maar toch een hevige fan van al die blinkende blikken dozen op 2/4/6/8 wielen? Afgezien van de wereld rond te tsjollen met een bestelwagen of caravan, kan je nog een heleboel andere dingen doen met je camionette die wel geld in het laatje brengen. Het eco-project juicebar/tapasbar/vintage shop van “De Caravan” is de revue al gepasseerd. Wat dacht van je de classy versie van een rijdende pizzahut?

Del Popolo is een reizende pizzavrachtwagen in San Francisco, gemaakt van een 6 meter lange gerecycleerde zeecontainer. De container bevat een traditionele houtgestookte oven, die Del Popolo zijn drie rustieke Napolitaans geïnspireerde pizza variaties mijlenver doet geuren en op een minuutje klaarmaakt. Door de grote glazen ramen aan de zijkant van deze fancy mobiele eetkraam kijk kwijl je toe op het hele proces. 

mobiele bar pizzeria vrachtwagen del popolo - wonen in een camper (1)

Goedkoop is het ding niet. Vier designers en 180 000$ later paste de container op de heavy-duty bestelwagen. De look en het ontwerp mogen er zijn, maar echt ecologisch kan je zo een budget niet noemen. Zeker aangezien het massief gevaarte heel wat weegt en zo een vrachtwagen niet echt 6 liter/100 km verbruikt. Met een eenvoudige pizzaoven van 500-1000 euro en mijn gammele Renault Trafic met verhoogd dak, kan ik mijn ecologisch mobiel eetkraampje ook wel opstarten.

mobiele bar pizzeria vrachtwagen del popolo - wonen in een camper (2)

mobiele bar pizzeria vrachtwagen del popolo - wonen in een camper (3)

mobiele bar pizzeria vrachtwagen del popolo - wonen in een camper (4)

mobiele bar pizzeria vrachtwagen del popolo - wonen in een camper (6)

mobiele bar pizzeria vrachtwagen del popolo - wonen in een camper (5)

Photocredit: delpopolosf