Compacte Mercedes Sprinter van bestelwagen naar low profile camper-toerbus

De Mercedes Sprinter van Ron Tanner en Jill Eicher werd omgebouwd van bestelwagen naar buscamper in 2012. Het voertuig – en minihotel – diende om Ron zijn boek te promoten op een rondreis doorheen de 40 staten van Amerika. Cleo de Basset hond mocht ook mee. Ron combineerde de boektoer met bezoeken aan monumenten, natuurlijke wonderen en historische buurten die hij passeerde op zijn roadtrip. Over ontspannen werk gesproken :D Jill reisde mee voor een stuk van het avontuur. Het grote voordeel van deze Sprinter is het 118 inch (~3 meter) chassis, waardoor je deze super compacte bestelwagen gemakkelijk onopgemerkt in het midden van de stad parkeert. Samen met een bescheiden uiterlijk (geen of geblindeerde glazen ramen, geen camperstickers e.d.) maakt dat een handig low profile huis op wielen, iets waarnaar ik zelf opzoek ben.

Doordat Ron zoveel eisen stelde aan de ombouw, bleek het een project van lange adem. Hij wou alle faciliteiten van een echt huis: stromend water, sanitair, elektriciteit in AC & DC en drie verschillende krachtbronnen: een aansluiting voor netstroom, een alternator en zonne-energie. Ik ben er nog niet uit of mijn eerste ombouw een puur natuur wordt, zijnde geen elektriciteit en gasaansluiting. Ik vermoed dat mijn twee chaotische linkerhanden het traag willen aanpakken en dat terwijl ik mijn karretje klaar wil hebben voor het festival- en kampeerseizoen. Het wordt kamperen in zijne pure :D

Terug naar Ron. Hij koos voor een buscamper omdat deze een lagere ecologische voetafdruk heeft dan de typische Amerikaanse motorhomes – die rijdende tanks groter dan je eigen rijhuis -. De voordelen van een buscamper op een rijtje volgens Ron. Zelf heb ik deze ook ondervonden met mijn Renault Trafic;

  • Gemakkelijk te parkeren! De Sprinter is niet breder dan een typische Sedan. Dat betekent dat je eender waar naartoe kan en je i.p. altijd je wagen kwijt kunt. Een verhoogd dak past meestal niet in de ondergrondse parking.
  • Gemakkelijk te manoeuvreren. Smalle wegen, bergwegen, onverharde wegen, wegen met veel paaltjes – ahum obstakels – : hoewel het gros van de buscampers geen vierwielaandrijving heeft, kunnen deze sterke beesten toch over, op en om de meeste terreinen.
  • Relatief goed verbruik. De Sprinter verbruikt 25-20 MPH (~ 9.4 – 11.8 liter/100 km). VWs en andere campers geven nog betere resultaten.
  • Relatief weinig onderhoud. Als iets breekt of faalt, sleep je de bestelwagen gemakkelijk weg.
  • Onopvallend uiterlijk, wat betekent dat je gemakkelijk onder de radar verdwijnt en overal kan parkeren. Je bent geen doelwit voor lokale politie en andere wantrouwige bezoekers.
  • Goedkoper. Motorhomes zijn vaak dubbel/driedubbel zo duur dan gezins- & bestelwagens, maar bieden daarom geen betere kwaliteit of comfort aan. Idem voor de tweedehandse versie. Als je de ombouw zelf doet, geven deze compacte bestelbusjes het beste van twee werelden.

De Sprinter ging van een blank pallet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mercedes benz sprinter camper zelfbouw ombouw naar inbouw camperbouw minibus motorhomes inrichting bestelwagen bestelbus (2)

naar een olijfachtig jasje met uniek handgemaakt houten interieur:

keuken mercedes benz sprinter camper zelfbouw ombouw naar inbouw camperbouw minibus motorhomes inrichting bestelwagen bestelbus (3)

keuken mercedes benz sprinter camper zelfbouw ombouw naar inbouw camperbouw minibus motorhomes inrichting bestelwagen bestelbus (4)Ondertussen gebruikten Ron en Jill het busje voor vele weekendrondreizen en verschillende nationale roadtrips. Lees hieronder een vertaald interview tussen Ron en de redactie van SprinterRV.

 From Houselove to Sprinterlove! Interview door Greg Keith, van SprinterRV

Wat waren de redenen voor een ombouw in een Sprinter met 118 inch wielbasis?

Om de beste keuze te maken, heb ik veel opzoekingswerk gedaan over omgebouwde buscampers. Mijn interesse ging vooral uit naar kleinere voertuigen, omdat ze in mijn garage passen. Ik woon in het midden van de stad Baltimore. Het is niet aangeraden om hier een voertuig op de oprit te laten. Moest het veilig zijn met de bestelwagen op straat geparkeerd, dan ben ik het meest aangetrokken tot een Westfalia VW. Uiteindelijk besloten we dat een Westfalia te klein is voor onze behoeften. Jill, mijn vrouw, wil bijvoorbeeld echt een toilet in de camper. De Sprinter was dus verre af de beste optie voor de meeste ruimte, in het kleinste pakket. Het is ook een stijlvolle wagen, vooral in vergelijking met conventionele bestelwagens. Een 118 inch chassis past perfect in mijn garage en is gemakkelijk te manoeuvreren in de stad. Dus was ik verknocht aan dit model.

Wat waren de belangrijkste doelstellingen met je ontwerp?

De grootste uitdaging is een ultra efficiënt ontwerp van de beschikbare ruimte. Maar ook het esthetische aspect, met houten kasten en roestvrij materiaal, is van belang als je veel tijd moet doorbrengen in de camper. Op de universiteit was ik eigenaar van een VW busje. Deze camper heeft me bekeerd, maar had te veel beperkingen. Toch staat het idee van een busje in microformaat me aan.

Heb je uiteindelijk verschillende ontwerpen gemaakt, of slechts één?

De uitdaging was enorm als ontwerpproject. Eerst en vooral dacht ik – voordat ik het busje had – dat ik veel meer ruimte zou hebben dan nu het geval is. Ik dacht – nee –, ik droomde groot. Nadat ik zag hoe klein het busje werkelijk is, heb ik moeten werken met verschillende ontwerpen. De uitdaging was drieledig: 1) een kookplaat en gootsteen, b) genoeg opslagruimte voor voedsel en keukenapparatuur – waaronder een boiler, en c) een volledig bed.

Ik haalde inspiratie uit VW busjes. Ik maakte een drieplooi zitbank/bed en zette de rug op de gebruikelijke zitpositie. Dit scheidde de achterzijde, waar ik mijn elektrische systeem zou zetten, met het midden van het busje of het woongedeelte. Zodra het bed op zijn plaats stond, moest ik uitzoeken hoe de rest in het ontwerp paste.

Doorbraak was de vondst van een kleine boiler die onder de gootsteen past; dit zorgde voor extra ruimte achteraan voor het toilet. Door naast het toilet twee kasten te stapelen (en het zicht door de ruiten in het achterportier op te geven), heb ik een enorme hoeveelheid opslagruimte als “garage” gecreëerd. Vervolgens bouwde ik een hoge, smalle opslageenheid met schuifdeuren over het wiel, waardoor ik een verrassende hoeveelheid aan verticale opslagruimte heb voor kleding.

mercedes benz sprinter camper zelfbouw ombouw naar inbouw camperbouw minibus motorhomes inrichting bestelwagen bestelbus (4)Foto’s: houselove

Hoe lang duurde het ontwerp en de bouw van de buscamper, en hoeveel heeft het ongeveer gekost?

De totale kosten liggen dicht bij de $60K. $20K voor de gebruikte 2006 Sprinter met 60K mijl of ~97K km op de teller. De grootste kostenpost bleek het elektrisch systeem: zonnepanelen, 6 AGM accu’s, grote omvormer, installatie om zonnepanelen aan te sluiten op contactdozen, enz. Tweede grootste uitgave was de verfbeurt op maat en het structurele werk. Derde grootste kostenpost was het watersysteem: op maat gemaakte aluminium reservoirs, een aangepast roestvrijstalen aanrecht, inclusief andere toestellen. Het busje zelf had ook mechanisch werk nodig; herstelling van de EGR-klep en shifter/transmissie, die enkele duizenden dollars kosten. Ik verving de schokdempers & stabilisatorstang. De camper kreeg ook nieuwe banden.

Ik kocht de bestelwagen in juli 2011. Het kostte me 3 maanden om hem terug te krijgen van de schilder. De schilder was goed, maar erg traag en eerlijk gezegd onbetrouwbaar. Ik begon er pas aan te werken vanaf november 2011 en eindigde de ombouw in mei 2012. Mijn eigen werk op het busje met wat stoptijd voor een aangepaste tank, fittingen, etc. duurde ongeveer 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van het ontwerp die voor jouw gevoel het beste bleken?

Ik ben echt blij met de werking van het interieur. Wanneer het bed is uitgeklapt, past het precies in het midden van de woonkamer op een zodanige wijze dat het bijna gelijk staat met de spoelbak en kookplaat. Het creëert een nest of boomhut atmosfeer. Je hebt toegang tot alles in het busje vanaf die comfortabele plek.

Ik ben verrast door de hoeveelheid aan opslagruimte voor kleding en voedsel. Vier maanden toerde ik volgeladen het hele land rond. Als Jill bij me zat, had ik nog ruimte over voor haar spullen. Ik ben ook erg blij met het elektrisch systeem. Ik heb alle aansluitingen, verlichting en extra’s die ik ooit heb gewild. Door de verschillende energiebronnen (zowel zonne-energie als een alternator), kan ik dit busje overal mee naartoe nemen, zelfs op plaatsen zonder stroom. Ik raadpleegde een mariene elektricien en vervolgens een auto- elektricien om te controleren of ik alles wel op de juiste manier had geïnstalleerd.

Welke dingen zou je nu anders doen?

Eerlijk gezegd wou ik dat ik meer tijd in de kasten had gestoken. Het ziet er prima uit, maar het is lang niet zo goed als het had kunnen zijn. Maar ik werkte onder een zeer dringende deadline. Sterker nog, ik had nauwelijks het busje afgewerkt, wanneer ik op weg moest voor mijn boekpromotie in mei 2012. Ik blijf het interieur verfijnen. Er zijn een heleboel details die ik nog van plan ben om toe te voegen, zoals aluminium afwerking. Ik ben nog steeds een aantal extra’s aan het verfijnen, zoals mijn mistlampen (er is een kortsluiting) en mijn rommellade die onderverdelingen nodig heeft voor een betere organisatie.

The Houselove Van, part I van houselove via youtube